O reteta simpla de varza dulce care respecta principiile montignac din prima faza. Reteta este delicioasa si consistenta.
Ingrediente:
1 varza;
1 morcov;
1 ardei rosu;
2 cepe; 2 catei de usturoi;
CONDIMENTE:
2 frunze de dafin; praf de boia dulce; sare; piper;
Metoda:
1. Pregatesc ingrediente: spal bine varza, ardeiul rosu, curat morcovul, ceapa si usturoiul.
2. Maruntesc ceapa si morcovul in tocatoru de legume. Ardeiul il tai de mana deoarece imi place mai mult textura lui asa.
3. Pun o lingura de ulei in vasul in care urmeaza sa gatesc varza si aprind focul. Arunc ceapa peste ulei si amestec timp de 2 minute. Adaug 2-3 linguri de apa pentru a nu se prinde de oala (si a evita sa prajesc prea mult ceapa). Dupa alte 2 minute, timp in care amestec constant, adaug morcovul, ardeiul, varza si rosiile taiate. Adaug si varza taiata impreuna cu cele 2 foi de dafin si jumatate de canita de apa. Pun sare, piper, boia dulce si iute si ameste. Acopar oala cu un capa si las sa fiarba timp de 45 de minute.
4. Zdrobesc usturoiul si dupa 45 de minute il adaug in oala in care fierbe varza. Amestec, pun din nou capacul si mai las sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
5. Si asta e tot, pofta sa aveti!
Cu drag,
R.
Write a Reply or Comment: