//

Quiche cu Spanac

Imi place Quiche-ul si cei din jur – experti in arta culinara 😉 –  imi spuneau ca e extrem de simplu de facut. Nu eram de aceeasi parere, asa ca ma multumeam sa il gust in deplasare, sau la restaurant. Zilele trecute mi-a picat in mana o reteta. Nu parea ‘rocket science’ si am zis sa o incerc impreuna cu prietenii. Am pregatit in paralel  2-3 gustari de backup – sa pot renunta fara regrete la quiche in cazul unui esesc. Am adaptat usor reteta si mi-am avertizat prietenii. Rezultatul a fost absolut fabulos! Nu ma puteam opri din aprecieri. Si nu eram singura 🙂

Reteta a iesit minunat si o recomand cu drag. Am mai incercat-o o data si mi-a confirmat ca nu a fost o intamplare: a iesit la fel de gustoasa. Ingredientele sunt alese conform principiilor montignac si a stilului disociat.

Ingrediente:
coca:
300g faina integrala;
100g unt;
1 ou;
5-6 linguri de lapte;
putina sare;
umplutura:
1 lingura ulei de masline;
1 ceapa taiata marunt;
400g spanac congelat;
6 oua;
200g cascaval ras;
150g branza feta (sau telemea);

Metoda:

Incep prin a pregati coca: 300g faina integrala, 100g unt, 1 ou si 5-6 linguri de lapte. Aluatul final este tare, iar intregul proces de framantare este destul de greu. Dar chiar si in cazul unui aluat moale, prefer sa folosesc programul de aluaturi de la masina de paine.

quiche cu spanac montignac

1. Asa ca .. vars toate ingredientele in cuva masinii de paine, setez programul de aluaturi si uit de el timp de 45 de minute. Las masina de paine sa isi faca treaba.

quiche cu spanac montignac
2. Intre timp, incep sa pregatesc compozitia. Metoda de pregatire a umpluturii este la fel de banala si consta in folosirea a 5 ingrediente. Incep prin a taia ceapa marunt in tocatorul de legume. Pun o lingura de ulei de masline intr-o tigaie, adaug ceapa si o las timp de 1-2 minute. Pentru a nu se prinde de tigaie si a nu folosi mult ulei, adaug 1-2 linguri de apa si continui a amestec pana cand ceapa capata o culoare aurie.
3. Spanacul: dezghet spanacul si il scurg bine bine de apa. Adaug spanacul in peste ceapa si mai las la foc mic timp pe 1-2 minute.
4. Dupa ce am batut bine cele 6 oua, adaug cascavalul ras si branza feta. Adaug peste si amestec spanacul cu ceapa.

5. Coca: Atunci cand e gata, scot coca si o intind in vas. Procesul nu este foarte lin deoarece coca obtinuta e tare. Are consistenta aluatului pentru biscuiti. Dupa ce am asezat frumos coca, bag vasul in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 180 de grade.

quiche cu spanac montignac

6. Scot vasul din cuptor si pun cu grija compozitia. Nu iti fa griji daca aceasta ti se pare mult prea umeda, coca va absorbi lichidul.
7. Asez din nou in cuptor si las timp de 30-40 de minute. Verifica din cand in cand – cuptorul tau poate sa difere.

Pofta!

R.

 

quiche cu spanac montignac

           

Write a Reply or Comment:

Slabesc Frumos

Fashion

Recomandari:

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!