//

Ochi pe Pat de Spanac

Un mic dejun delicios si aspectuos. Iata cum am combinat cateva ingrediente care respecta principiile montignac.

Ingrediente:
1 ou ochi;
spanac cu ciupercei si ceapa – gatit

Optional:
legume: 1 rosie, masline, salata verde;
condimente:piper, praf de ardei iute, sare;

Metoda:
Spanacul il pregatesc cu o zi inainte iar dimineata doar incalzesc o cantitate mica (1-2 linguri) din mancarea de spanac. Iata cum il prepar; am nevoie de:

500g spanac verde;
1 ceapa;
4-5 ciuperci champignon;

1. Tai o ceapa marunt, pun o lingura de ulei de masline intr-o oala si adaug ceapa. Amestec bine timp de 2-3 minute. Intre timp, adaug 1-2 linguri de apa pentru a cali (si a nu arde) ceapa.
2. Adaug ciupercile taiate in felii subtiri si le las pe foc timp de 10-15 minute. Amestec constant.
3. Adaug spanacul, amestec putin, acopar oala cu capac si las la foc mic timp de 30-40 de minute. Atata ciupercile cat si spanacul lasa apa asa ca vor avea suficient lichid sa fiarba. Verific din cand in cand si mai amestec in cazul in care e nevoie.

Si asta e tot …

Cat despre micul dejun .. e suficient sa incalzesti dimineata 1-2 linguri din mancarea de spanac, sa prajesti un ochi si  sa asezi ingredientele frumos in farfurie. Arata foarte bine pe o frunza de salata. Eu pun din plin piper, un praf de ardei iute si sare. Sunt fan al maslinelor si rosiilor iar combinatia e dementiala. Imi place!

Sa aveti pofta. Voi ce planuri aveti pentru micul dejun de maine ?

ochi-spanac-600

 

           

Write a Reply or Comment:

Slabesc Frumos

Fashion

Recomandari:

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!