//

Ostropel de Pui

O reteta de Ostropel care se incadreaza perfect in Faza 1 al metodei Montignac. Pentru ca sosul sa iasa aromat, folsesc rosii proaspete si zemoase de sezon. Iar atunci cand e iarna, apelez la rosiile de conserva. Nu este un fel de mancare care sa fie gata imediat, cu toate ca efortul de preparare este minim. Eu tin mult carnea la cuptor… imi place sa fie frageda.

Ingrediente:
500 g. piept de pasare (sau copane);
500 g. rosii (sau rosii din conserva);
3 catei de usturoi;

Condimente:
sare;piper; boia de ardei dulce; dafin; chimen verde;

Metoda:

1. Incep prin a spala bine ingredientele.
2. Zdrobesc rosiile impreuna cu cateii de usturoi in tocatorul de legume. Adaug sare, piper si boia de ardei dulce si mai amestec putin.
3. Asez carnea intr-un vas termorezistent. Adaug sosul de rosii care constine si usturoiul zdrobit, amestec frunzele de dafin si cele de cimbru printre bucatile de carne. Completez cu apa pana ce carnea este perfect acoperita. Las putin carnea la marinat.

ostropel

4. Acopar vasul si il pun la cuptor timp de 60 de minute la 220 ° C. Verific din cand in cand. Intorc carnea si o mai las la cuptor  inca 60 de minute tot acoperita. Scot capacul si las la rumenit alte 30 de minute. In cazul in care ai un cuptor mai puternic, verifica sa nu se arda si scoate-l din cuptor atunci cand are o culoare usor caramelizata.

ostropel

 

Pofta!

           

Write a Reply or Comment:

Slabesc Frumos

Fashion

Recomandari:

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!