//

De ce nu slabesc rapid?

Exista o memorie a imaginii corporale la nivelul creierului (segmentul temporal) unde ajung impulsurile vizuale, auditive si tactile responsabile de perceptia propriei persoane. Aceasta memorie are o perioada de latenta de 3 luni, lucru care poate constitui un avantaj sau un dezavantaj.

Avantajul e ca ne permite mici abateri de la “forma ideala” care nu vor lasa urme. Chiar daca ne facem toate poftele in vacanta organismul isi va regla metabolismul astfel incat revenirea la alimentatia obisnuita sa duca fara efort deosebit la pierderea celor cateva kiligrame sulimentare. Si reciproca e valabila – daca slabim pentru ca avem o perioada mai incarcata sau suntem stresati, corpul nostru va sti singur cum sa revina la greutatea ideala.
Dezavantajul existentei memoriei schemei corporale se manifesta cand dorim sa schimbam in plus sau in minus o greutate pe care o avem de mult timp si care e considerata de creierul nostru ca fiind de referinta.

 

Fie ca suntem slabi, grasi, plinuti, toti avem nevoie de 3 luni de mentinere constanta a noii greutati daca dorim ca aceasta sa devina reper pentru noua noastra imagine.
 

Solutia: Orice kilogram in plus trebuie tratat cu seriozitate: scapati rapid de el inainte ca imaginea corporala de supraponderal sa se formeze si sa se memoreze.
 

Sursa: Dr. Mihaela Bilic, “Traiesc deci ma abtin”

           

Write a Reply or Comment:

Slabesc Frumos

Fashion

Recomandari:

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!