//

Avocado – Sursă ideală de grăsimi vegetale

Deși științific vorbind este fruct, avocado este o sursă grozavă de grăsimi necesare detoxifierii organismului. Dr. Norman Walker spune despre avocado că este „aproape cel mai bun tip de grăsime pe care îl putem da organismului nostru”. Cu textura sa cremoasă și uleiurile bune, este extrem de sățios și ne oferă combustibil pentru mult timp.

Am constatat că este de bază în alimentația mea pentru că oferă și consistență, și mă ajută să mă simt sătulă până la prânz. Cei care sunt obișnuiți să consume mâncăruri mai grele, vor găsi în avocado un înlocuitor gustos și sănătos al cărnii și produselor lactate. Când dorim să slăbim, trebuie să mâncăm foarte puțină grăsime, așa că o jumătate de avocado mare sau un avocado mic este cantitatea maximă pe care ar trebui sa o consumăm zilnic.
Fructul de avocado conține apă și se digeră foarte ușor. Se poate mânca alături de verdețuri și legume fără amidon sau după alte soiuri de fructe. De exemplu, dacă luăm la prânz o salată cu avocado, vom evita să punem alături nuci sau alune. Dacă planul este să mâncăm pește la cină, nu mai punem avocado în salata de verdețuri, acesta având prea multă grăsime pentru a putea fi combinat cu proteine, deorece ar însemna o combinație care se digeră prost și ar duce la îngrășare
Mâncat corect, avocado poate fi unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri în slăbire și detoxifiere.

 
 

Avocado e un fruct unic, prin continutul sau bogat in nutrienti. In numai 100 de grame gasim un procent semnificativ din doza zilnica recomandata DZR:
Vitamina K: 26% DZR
Acid Folic: 20% DZR.
Vitamina C: 17% DZR.
Potasium: 14% DZR.
Vitamina B5: 14% DZR.
Vitamina B6: 13% DZR.
Vitamina E: 10% DZR.
Mai contine si cantitati mici de Magnesium, Cupru, Fier, Zinc, Fosfor, Vitamina A, B1 (Thiamine), B2 (Riboflavin) and B3 (Niacin).

Sursa imagine
(CC) by 2.0 via Flickr

Avocado by Jaanus Siila.

           

Write a Reply or Comment:

Slabesc Frumos

Fashion

Recomandari:

Support us!

If you like this site please help and make click on any of these buttons!